Perfectionisten betalen hoge prijs.

Ik hoor mezelf nog een aantal jaren geleden zeggen dat ik geen perfectionist ben. Ik lever gewoon graag kwaliteit op.
Ja, want als ik iets oplever is het zo “af” dat niemand, maar dan ook echt niemand, er nog een opmerking over kan maken.


Dat ik daarvoor tot een kot in de nacht heb moeten doorwerken.
Dat ik daarvoor geen tijd heb kunnen maken voor mijn gezin.
Dat ik daardoor in de week eigenlijk enkel maar het “werk, slapen, eten”-patroon ken.
Dat wisten enkel de mensen met wie ik onder 1 dak woon.

Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakes!

Dit is de reis die ik zelf meegemaakt heb, en nog steeds. Dit is een reis die nooit stopt. Telkens als je op een nieuwe bestemming komt en geniet, zie je een volgende opportuniteit om aan te werken. Niet altijd gemakkelijk, dikwijls confronterend, maar ik zou het niet willen missen!
Welke spiegel houdt de ander je vandaag voor waarin je wilt kijken om jezelf beter te begrijpen?

Ken je de quote "You teach best what you most need to learn"? 

Dat is voor ons niet anders. Een gevoel van voldoening in alles wat we doen, elke dag opnieuw, is wat ons drijft.
In 2017 vroegen we ons af hoe het zou zijn om een eigen boek te schrijven. Om zo nog meer mensen te bereiken die van voldoening ook hun nieuwe normaal willen maken.
Dit idee leidde als snel tot een eerste actie, namelijk het aanschrijven van uitgevers.  En ja hoor, Garant zag ons concept helemaal zitten!  Van de ene actie gingen we over naar de volgende actie.
En nu, 12 maanden na het startschot, zijn we blij om dit boek fysiek vast te houden.
Wij hebben een bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei door onze puzzelstukken in onze persoonlijke groei met jou te delen.
 

Misschien heb je al wel een van onze workshops gevolgd, dit via ons open aanbod of misschien wel via jouw bedrijf.  Misschien ben je een trouwe lezer van onze blogs.

De tools en inzichten die wij tijdens onze workshops aanreiken zijn altijd tools en inzichten waar wij zelf mee aan de slag zijn gegaan. Dat vinden we echt belangrijk.

In hun eenvoud worden ze misschien als vanzelfsprekende tools en inzichten beschouwd, en dat maakt hen net zo krachtig. Onderschat het effect er niet van en ga er zelf eens mee aan de slag. Je zal merken dat wat simpel is, niet altijd eenvoudig structureel toe te passen is. Kan je je dan voorstellen wat de slaagkans is om complexe dingen toe te passen? Yep, quasi nihil. 

 

Wil jij ook van 2018 jouw beste jaar ooit maken?

Waarom het leuk is om met ons Up-werkboek 2018 aan de slag te gaan hoor je in de vlog van Sanae.

 

 

You cannot go beyond your own self-accepted image.

As long as you underestimate yourself,you cannot succeed in life.

~ Raymond Charles Barker

 

Laat jij je waarde afhangen van de feedback, van de waardering van anderen? Voel jij je soms miskend omdat de appreciatie van anderen uitblijft? Is het soms moeilijk voor jou om jezelf te waarderen, jezelf een proficiat te wensen voor wat je gedaan of bereikt hebt? 

“Zie je wel, hij zegt niets, dus hij zal het zeker niet goed vinden!”; “Ik heb mij helemaal uitgesloofd, ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes afgewerkt is, heb van velen een dank-je wel ontvangen, maar niet van iedereen. Was het wel goed?”; “Ik begin er niet aan want kan het toch niet?”

 

The thing that is really hard,
&
really amazing,
is giving up on being perfect
&
beginning the work of becoming yourself.
                                  - Anna Quindlen

 

Ben je al ooit iemand tegen gekomen die helemaal perfect is? Waarom maken we het ons dan oh zo moeilijk door zelf die perfectie na te streven in één of meerdere domeinen in ons leven?

Het was op een dinsdagmiddag in een prachtig pand in het Gentse Groot-Begijnhof. Lekker knus in een zeteltje, met Marijke Libert aan de andere kant.  Volmondig had ik hier enkele weken eerder ‘ja’ op gezegd. Ik had wel zin in een interview over het moederschap.  Why not, ik heb toch niets te verliezen, enkel een ervaring rijker.

Over wat ik zou zeggen, daar had ik niet echt over nagedacht, totdat ik onderweg was naar Gent. Toen kwam toch wel wat de twijfel. Heb ik eigenlijk wel iets te vertellen, en wil ik mijn persoonlijk verhaal wel met iedereen delen…

De paasvakantie is net achter de rug. Dus, we zijn op de laatste rechte lijn naar de grote vakantie toe. Jahoe! Maar, eerst nog wat feestjes, deadlines op het werk en examens van de kids overleven.

Dit jaar wil ik het eens anders proberen, zien of het ons rustiger door deze periode kan leiden. Ik heb hier heel wat research voor gedaan en beslist om structureel met 2 methodes aan de slag te gaan. Ik deel ze graag met jullie en hoor graag wat jullie manier is om het hoofd koel te houden.

Vorig weekend hadden we het verjaardagsfeestje van mijn zoon die tiener geworden is.  Naar goede gewoonte komt dan de familie en schoonfamilie een stukje taart eten.  Een mengeling van generaties van 2 tot 78 jaar, een leuk schouwspel moet ik zeggen. En vooral deze keer.  Meer dan de helft van de aanwezigen was niet écht aanwezig.  Neen ze waren in hun eigen digitale wereld aanwezig, in hun eentje of met z’n tweeën boven één lichtgevend schermpje.  De oudere generatie draaiden al eens een keertje met hun ogen zoals “moet dit nu echt?”.  Enkele andere probeerden toch nog een echt gesprek te voeren.

En toen kwam papa met de taart met 10 brandende kaarsjes.  Ik was degene die het moment deze keer met de camera vastlegde.  Bij het bekijken van de video achteraf zat ik echt met een vervelend gevoel.  De taart stond al op tafel en nog steeds waren er afwezigen.  Ik hoor mijn eigen stem op de video nagalmen…  “Kan iedereen alstublieft even de gsm wegsteken?”

Ken je dat gevoel dat je precies de hele dag bezig bent geweest voor anderen, voor je kinderen, voor je ouders, voor je collega’s, m.a.w. voor andermans doelen, en die van jouw weer eens in de diepvries hebt geplaatst waar ze eigenlijk al maanden op jou zitten te wachten, met een knagend en frustrerend gevoel tot gevolg dat soms leidt tot het lange-tenen-effect, of een gelaten, berustend en zeker niet voldaan gevoel.

 

Ken je dat gevoel dat je heel de dag bezig bent geweest en toch geen voldoening voelt op het einde van de dag?

Er bestaan heel veel verschillende theorieën, concepten, boeken over timemanagement.  En gegarandeerd dat ik de meerderheid hiervan ken en jij ook. Toch bleef ik het gevoel hebben dat ik zat te vechten tegen de tijd. En uiteraard verloor ik regelmatig de strijd met een onvoldaan gevoel en veel geroezemoes in het hoofd tot gevolg.

De 4 must do’s …

Of het nu een cadeau is aan een collega, of aan je mama, of aan je zoon of aan je baas, of buurman, …. Het maakt niet uit aan wie je een compliment wilt geven. Wil jij de schitter in hun ogen zien bij het in ontvangst nemen van jouw mooi geschenk dan gelden steeds opnieuw dezelfde 4 simpele regels.

Focus op wat je wil en ervaar hoe dat groter wordt in je leven. Focus op wat je niet wil, en merk hoe ook dat groter wordt!

Hierbij een krachtige én eenvoudige methode om zowel thuis als op het werk toe te passen en je kansen om te bekomen wat je wilt te vertienvoudigen!

Een methode die je altijd en overal kunt toepassen, die geen middelen vereist en die zeer voor de hand liggend is! Herinner je het citaat van Leonardo Da Vinci, “Simplicity is the ultimate sophistication”.

Ooit van de BPVI-methode gehoord? Neen! Ik denk het wel ;o).

 

Dat is onze missie. Hier gaan we met ons hart en met ons hoofd helemaal voor!

Welkom op onze allereerste blog! Die iets langer zal zijn dan alle volgende. Die houden we beknopt. Beloofd!

Dikke merci alvast voor jullie tijd en geduld!

Wat bedoelen ze hier nu precies mee? En vooral, dien jij je aangesproken te voelen?

Hmmm… waar beginnen?

Wij gaan daarvoor even 5 jaar terug in de tijd, 5 jaar minder grijze haren, 5 jaar minder rimpels, het begin van een zaadje dat langzaam maar zeker begon te kiemen…