Dat is onze missie. Hier gaan we met ons hart en met ons hoofd helemaal voor!

Welkom op onze allereerste blog! Die iets langer zal zijn dan alle volgende. Die houden we beknopt. Beloofd!

Dikke merci alvast voor jullie tijd en geduld!

Wat bedoelen ze hier nu precies mee? En vooral, dien jij je aangesproken te voelen?

Hmmm… waar beginnen?

Wij gaan daarvoor even 5 jaar terug in de tijd, 5 jaar minder grijze haren, 5 jaar minder rimpels, het begin van een zaadje dat langzaam maar zeker begon te kiemen…

Wij zijn Karin en Sanae.

5 jaar geleden was Karin 32, oefende een veeleisende job uit van Lean Coach, voor groepen alsook individueel voor Senior Management, mét een internationale dimensie als extra uitdaging én 2 kids, toen 2 en 5. Sanae was 38, Aankoopmanager met de verantwoordelijkheid van een internationaal team verspreid over 5 landen én 2 zonen, toen 8 en 9. 

Tijdens een sporadisch, maar intens avondje uit, was er uiteraard eerst ruimte voor het luisteren naar elkaars dagelijkse beslommeringen zowel van thuis, als van op het werk, als van onszelf. En plots ging dat gesprek dieper en dieper, en begonnen onze ogen meer en meer te schitteren. Zou het ooit kunnen dat wij samen een bedrijf op starten? Waarom zouden we zoiets doen? Wat zouden we dan doen? Voor wie? Goh, en hoe dat combineren met thuis? Stel je voor! Zeg, en gaan we dat wel kunnen? Heel, heel, heel veel vragen en nog maar 1 antwoord.

Het enig antwoord waar we beiden zeker van waren is waarom we dit ooit zouden willen doen. Wij voelden beiden een vlammetje ontstaan van een verlangen om samen een bedrijf te runnen dat anderen helpt, dienstig is en bijdraagt tot andermans geluk; en uiteraard waar wij ook onze boterham mee verdienen. 

En zo is heel traag dat vlammetje meer en meer gaan branden, heeft het soms amper gebrand, dan weer heviger, dan zelfs helemaal geblust geweest, … En vandaag heeft het die intensiteit aangenomen dat we niet anders kunnen dan er naar te handelen.

Stap per stap werd in ons hart duidelijk voor wie we iets willen en kunnen betekenen. En in ons hoofd hoe we dienstig kunnen zijn.

Voila, the making of InsideUp in a nutshell. Maar nu weten jullie nog steeds niet wat onze missie nu eigenlijk wilt zeggen.

Graag delen we onze missie-verklaring op in 6 delen en zoemen op elk deel apart in:

1.      Vrouwen …

Voor alle duidelijkheid, wij willen niet discrimineren, wij hebben niets tegen mannen, integendeel ;o)! Wij weten echter allemaal dat vrouwen net iets andere wezens zijn dan mannen, dat wij een andere en dus ook complementaire kijk hebben op die van mannen, dat we andere en dus ook complementaire talenten kunnen aanboren, etc … 

2.      … mét ambitie …

Of je nu je taken effectiever wil realiseren, klimmen in je loopbaan of je persoonlijkheid ontwikkelen, elke vorm van ambitie verdient kansen. Belangrijk is de goesting om doelen te willen bereiken en de durf om het groeipad te bewandelen dat hiervoor nodig is.

3.      … én een gezin …

Dames die kiezen voor het uitbouwen van een betekenisvolle loopbaan (in de diepte, breedte of hoogte, maakt niet uit), het opvoeden van kids én tal van andere verrijkende dingen  (hobbies, vrienden, familie, spirualiteit, … ) hebben net iets andere uitdagingen. Wij erkennen dit uit eigen ervaring, ondanks het feit dat we dat jaren niet wilden toegeven, laat staan uitspreken.

4.      … zien schitteren …

Kijk naar Benjamin Zandler in deze 20’39”-durend TED-opname en je begrijpt onmiddellijk wat we hiermee bedoelen. Het is een lang filmpje, maar je tijd en geduld echt waard. Zo inspirerend.

5.      … zien floreren …

Kunnen zijn wie je bent, wie je wilt zijn, wie je kunt zijn. Je volledig potentieel benutten en durven tonen.

6.      … in elk aspect van hun leven …

Voor de eenvoud maken wij er een 3-dimensie leven van: je werk, je gezin en jezelf (incl. je belangrijkste relaties, je hobbies, je spirualiteit, je lichamelijke gezondheid, ..)

En nu zijn wij eens benieuwd…

Heb jij zin om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen, elkaar te motiveren en inspireren?
Wij willen dit graag van je weten en door jou geïnspireerd raken

Deel alsjeblieft jouw grootste uitdaging in het kiezen voor de combinatie van “én-én-én”  in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Laat je ook inspireren door de bijdragen van anderen.

Of schrijf je in op één van onze volgende UP-events klik hier.

Op jouw nieuwsgierigheid, de bron van je groei,

Sanae en Karin

Reacties   

# Bart 04-10-2016 10:18
Succes!!
# VeerleD 04-10-2016 10:34
Hey dames,
heel tof wat jullie doen!
Alvast veel succes én hopelijk horen we nog dikwijls van InsideUp ;-)

Mijn grootste uitdaging in de én-én-én: mijn pad uitstippelen en keuzes maken, waarbij ik mijn grenzen durf afbakenen zonder mij 'minder' te voelen tgo. anderen die andere keuzes maken. Op goeie momenten kom ik er zelfzeker voor uit, maar op mindere momenten, komt de twijfel om de hoek piepen.
# sabin 04-10-2016 13:21
:-) FIER!
Meer heb ik hierover (nog) niet te zeggen!
Zolang je bewust kiest komt alles snor!
# hilde 04-10-2016 18:28
Heel veel succes! Ik blijf dit zeker lezen!
# Esther 04-10-2016 20:52
Veel succes !
X Esther
# Dean 04-10-2016 21:29
Heel veel succes met dit initiatief Sanae. Mannen die ten volle betrokken zijn bij hun gezin lopen volgens mij tegen dezelfde problemen aan en kunnen soms minder op begrip rekenen als ze gezin kiezen boven werk als gevolg van de vastgeroeste rollenpatronen die zo moeilijk te foorbrekfn zijn - zeker in een traditionele corporate omgeving. Ik kijk ook als man uit naar jullie bevindingen en inzichten.
# Elke 04-10-2016 23:51
De én-én-én is voor mij als een dagelijkse balansoefening tussen behoeften van anderen en eigen behoeften, tussen geven en nemen. Het is ervaren / leren zien dat anderen doorheen dezelfde oefening gaan. Het is in bevoorrechte relaties aanvoelen dat de ander mee de balans in evenwicht houdt, als een gezamenlijke oefening. Héél fijn om daarvan bewust te worden. Ik ben benieuwd naar verdere publicaties en acties op deze site.
# Inge 08-10-2016 10:51
Zou ik dit durven posten? Is dit wel gepast?

Gesteund door Rule number 6 van Zander : "don't take yourself so damm seriously" ...

Voila dames...
De én-én-en from a total other point of view :-)

https://www.google.be/?gfe_rd=cr&ei=wK_4V5GQIujt8wfUxJD4Dg&gws_rd=ssl#q=en-en-en+
# Mark 10-10-2016 00:49
Heel veel succes met dit boeiend project!
Respect !